Skip to main content

Adoptie

Ben je op zoek naar een huisdier, dan is een asielkat zeker een goede optie. In het asiel krijgen we bijna iedere week nieuwe katten binnen. Soms zijn het echt verwilderde zwerfkatten. Echter de meeste katten, die bij ons terecht komen, zijn leuke, sociale dieren waar niks ‘mis' mee is. Vaak zijn deze katten niet gechipt of staan ze niet goed geregistreerd, waardoor we de eigenaar niet kunnen vinden na oproepen in krant, op de website of via social media.

Er zijn soms ook oudere of minder gezonde katten (bv met levenslange medicatie of met dieetvoer) en heel af en toe katten met een gedragsstoornis, maar gelukkig zijn er veel mensen, die het geduld kunnen opbrengen om een kat te socialiseren of de kat in zijn/haar waarde kunnen laten.

Wanneer de vorige eigenaar van een kat niet bekend is, weten we ook niets over de geschiedenis van de kat. Dat is op zich niet erg, want in de periode dat een kat bij ons is, leren we toch veel over zijn/haar gedrag en over de gezondheid van de kat. Gedrag in het opvangcentrum kan overigens wel afwijken van het gedrag in een thuissituatie. Een kat gedijt vaak het beste in een eigen thuissituatie.

Naast de opvang van zwerfkatten nemen we - als we ruimte hebben en altijd in overleg - ook afstandskatten op. Van deze katten weten we veel meer. We kunnen dan bij het plaatsen van de kat nog beter rekening houden met zijn/haar eigenschappen/karaktertrekken.

Is het de eerste keer dat je een kat in huis wilt nemen? Kijk dan ook eens op de website van het LICG; Over houden van huisdieren voor meer informatie.

Als je een kat/kitten wilt adopteren dan kun je tijdens de openingsuren telefonisch contact op nemen met de stichting voor meer informatie en voor het maken van een afspraak. De vrijwilligers verstrekken graag informatie over de beschikbare katten. Vaak zijn er meer katten beschikbaar dan op de website/facebookpagina aangeboden worden. Soms zijn er veel aanvragen en krijgen we de tijd niet om de katten op social media te plaatsen. Een kennismaking met de katten in het asiel geeft regelmatig een andere uitkomst/klik met een kat dan de oorspronkelijk gekozen/uitgezochte kat op website of facebook.

De kosten voor een adoptiekat/kitten zijn € 120,--.

Dit bedrag bekostigt een deel van de onkosten die gemaakt worden voor de opvang van en de medische zorg voor de katten. Voordat de katten ter adoptie worden aangeboden, worden ze door onze vaste dierenarts gechipt, gevaccineerd en gesteriliseerd/gecastreerd en tegen parasieten behandeld.