Skip to main content

Gevonden

Je hebt een kat gevonden, wat nu?

Informeer in de buurt of iemand deze kat mist. Geef een duidelijke beschrijving.

Kijk in het drop Down menu KATTEN/Facebookberichten of de kat ook als vermist is opgegeven bij Stichting Dier onder Dak

Als je facebook hebt, dan kun je een ‘gevonden kat’ oproep maken. Zet deze wel op openbaar. Wij kunnen de oproep dan delen op de Facebook pagina van Stichting Dier onder Dak voor een groter bereik. Stuur hiervoor een prive bericht op onze facebookpagina met de link van je eigen oproep.

Deel je facebook-gevonden oproep ook op andere facebookpagina’s zoals bijvoorbeeld Vermist, verloren gevonden Dokkum een omstreken

Neem tijdens openingsuren telefonisch contact op met Stichting Dier onder Dak om de gevonden kat door te geven en te overleggen wat te doen.

Hopelijk is de kat gechipt. Deze kun je bij ons dan op afspraak - tijdens de openingsuren - laten uitlezen. Dit is ook mogelijk tijdens de vaak ruimere openingsuren van de dierenartsenpraktijk. De assistenten aldaar doen dit gratis voor je. Als de kat gechipt en goed geregistreerd staat, dan kan de eigenaar op de hoogte gebracht worden.

Is de kat niet gechipt of niet goed geregistreerd en is de kat gevonden in voormalig Dongeradeel, dan kan na telefonisch overleg de kat naar Stichting Dier onder Dak gebracht worden. De stichting probeert alsnog de eigenaar op te sporen en als dat na de wettelijke periode niet is gelukt, dan wordt de kat herplaatst.
Voor gevonden katten uit andere delen van de gemeente Noard-East Fryslan of Dantumadiel is Adventure Kootstertille verantwoordelijk. Neem in dat geval contact met hen op, tel.nr 06-50128269.

Daarnaast kun je de gegevens van de gevonden kat ook e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stuur een duidelijke beschrijving en/of foto’s mee. Denk aan ras, kleur, geslacht van de kat en andere bijzonderheden zoals bijvoorbeeld wel of wel/geen halsbandje, korte staart, grote kater, enz.
Vergeet niet gegevens mee te sturen over hoe je te bereiken bent (telefoonnummer).

Check of de kat bij de vermiste dieren staat op de website van Amivedi en als dat niet het geval is, registreer de kat dan bij de gevonden dieren.

Meld de gevonden kat ook bij je eigen dierenartsenpraktijk en bij praktijken in je buurt.

Betreft het een zwerfkat, die niet te benaderen is, dan kunnen wij een vangkooi uitlenen of de Dierenambulance Dier in Nood inschakelen om de zwerfkat te vangen.

Heb je een gewonde/dode/aangereden kat gesignaleerd, dan kun je dit ook aan de stichting melden, wij schakelen dan de Dierenambulace Dier in Nood in of je kunt de Dierenambulance Dier in Nood rechtstreeks contacteren via tel.nr 06-50260695.