Skip to main content

Vermist

Je kat is vermist, wat nu?

Informeer in de buurt of iemand je huisdier heeft gezien. Geef een duidelijke beschrijving, liefst met foto.

Is je dier gechipt? Controleer dan eerst of hij nog goed geregistreerd staat op www.chipnummer.nl of rechtstreeks bij de database waar je kat is geregistreerd (bv. NDG, Petbase, Petlook). Bij die laatste kun je de kat dan ook als vermist opgeven.

Kijk in het drop down menu KATTEN/Facebookberichten of de kat ook als gevonden is aangemeld bij Stichting Dier onder Dak.

Neem tijdens openingsuren telefonisch contact op met stichting Dier onder Dak om de vermissing door te geven en om te vragen of de kat bij ons is binnengebracht.
Als je vermiste kat voor maandag 12u bij ons is doorgegeven, komt hij op woensdag in de Dockumer Courant. Na maandag komt de vermissing een week later op woensdag in de krant.

Daarnaast kun je de vermissing ook e-mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stuur een duidelijke beschrijving mee. Denk aan ras, kleur, geslacht en leeftijd van de kat, eventueel de naam en andere bijzonderheden zoals bijvoorbeeld wel of geen halsbandje, korte staart, grote kater, enz.
Vergeet niet gegevens mee te sturen over hoe je te bereiken bent (telefoonnummer). Mocht je deze gegevens niet in de krant willen hebben staan, vermeld dit dan tevens bij het bericht.

Voor een oproep op de Facebook pagina van Stichting Dier onder Dak, kun je ons via de facebookpagina een prive bericht sturen met daarin de link naar je eigen Facebook-vermissingsoproep. Dan delen we jouw oproep op onze tijdlijn voor een groter bereik. Zet je eigen oproep wel op openbaar! Heb je geen facebook, stuur dan per e-mail de gegevens en foto’s door, dan plaatsen wij het bericht op onze facebookpagina.

Deel je facebook-vermissings oproep ook op andere facebookpagina’s zoals bijvoorbeeld Vermist, verloren gevonden Dokkum e.o. en/of maak een oproep op de website van Waldnet.

Registreer je vermiste kat op de website van Amivedi en check of je vermiste kat bij de gevonden dieren staat.

Meld de vermissing ook bij je eigen dierenartsenpraktijk en bij praktijken in je buurt.

Meld de vermissing ook bij Adventure in Kootstertille, tel.nr 06-50128269. Mogelijk wordt de vermiste kat daar gebracht. Zij zijn verantwoordelijk voor katten die gevonden worden in andere delen dan voormalig Dongeradeel van de gemeente Noard-East Fryslan en voor gevonden katten uit de gemeenten Dantumadiel en Achtkarspelen.